The Beginning

Vi sad to venner på trappen og nød en dåse cola hver. Da denne var tom og vi trængte til mere, åbnede vi en 2 liters flaske indkøbt i nærmeste supermarked. Skuffelsen var stor hos os begge, da denne, i forhold til en dåse, smagte både flad og var helt anderledes i smag og sødme.

Det var i dette øjeblik at vi blev mere opmærksomme på at kvaliteten på Coca-Cola var/er meget svingende. Det er stor forskel på smagen alt efter hvilken emballage eller hvilket land Coca-Colaen kommer fra.

I denne blog taler vi kun om Coca-Cola, alle andre mærker opfatter vi som surrogater, der intet har med "the real thing" at gøre. Når vi fremover nævner Cola er det underforstået Coca-Cola.

Vi vil forsøge at anmelde alle de typer af Cola vi kan komme i nærheden. Det være sig forskellige slags alt efter emballagetype, nationalitet e.t.c. For os er helhedsoplevelsen også vigtig, hvorfor vi vil "Rate" dem ud fra vores egen hjemmelavede skala.

Alle udsagn og vurderinger af Coca-Colas produkter, er de to bloggeres subjektive mening. Vi håber at alle jer læsere, vil være lidt med på "legen" og deltage med jeres kommentarer.

Velkommen til vores blog

Mvh The Barrel & The Straw

søndag den 18. november 2012

Hong Kong dåse 33 cl.

Made in Hong Kong - Home of Bruce Lee

Som en særlig raritet, har vi fra fjernøsten modtaget en dåse, som vi forventer skal "Kick our ass". Fra moderlandet af de mange karate og kung fu film, som nu er blevet en del af det tidligere Mao´s Kina, er den over England hidfløjet til det høje nord. Denne Cola, som er blevet produceret i landet med en langvarig historie af hård kapitalisme og billig masseproduktion af kopivarer, er vi meget spændte på at teste. Hvad betyder rejsen og en lang tradition for ulovlig piratkopiering, for smagen af denne bryg.



Visuelt skiller den sig noget ud fra vores reference. Farvevalget på det tegneserielignende billede klæder ikke ligefrem dåsen. Vi tror dog at der er tale om en eller anden form for en musisk inspireret konkurrence. Selve den øverste del af dåsen, er lidt stejlere og diameteren af toppen er besynderligt større på denne udgave. Åbneclipsen er helt anderledes og hulstørrelsen til at drikke af er mindre. Der står desuden indpræget formaninger om, at man skal huske at bortskaffe den tomme emballage, på en korrekt måde.


Ved åbningen lægger man mærke til, at den er sværere at åbne for folk med nordiske hænder. Dåsen har en lidt sodastreams-agtig smag med en lille smule bismag af vanille. Der er ikke megen saft og kraft i væsken og vi føler os bestemt ikke cirkelsparket i hverken hoved eller smagsløg af denne bryg. På den anden side immigrerede Bruce Lee jo også til USA for meget lang tid siden. Drikkehullet er meget mindre end på de europæiske og vi føler en hvis form for sutteflaske-drikning når man prøver at indtage indholdet. Kinesere er gennemsnitligt jo ikke så store, så man har måske gjort det for, at de ikke skal kløjs i colaen.

Parallel-import af denne kopivare, føler vi ikke er værd at beskæftige sig med og spilde ressourcer på.

Rating 65 Gives hovedsagligt for at være kommet langvejsfra

The Barrell

Ingen kommentarer:

Send en kommentar