The Beginning

Vi sad to venner på trappen og nød en dåse cola hver. Da denne var tom og vi trængte til mere, åbnede vi en 2 liters flaske indkøbt i nærmeste supermarked. Skuffelsen var stor hos os begge, da denne, i forhold til en dåse, smagte både flad og var helt anderledes i smag og sødme.

Det var i dette øjeblik at vi blev mere opmærksomme på at kvaliteten på Coca-Cola var/er meget svingende. Det er stor forskel på smagen alt efter hvilken emballage eller hvilket land Coca-Colaen kommer fra.

I denne blog taler vi kun om Coca-Cola, alle andre mærker opfatter vi som surrogater, der intet har med "the real thing" at gøre. Når vi fremover nævner Cola er det underforstået Coca-Cola.

Vi vil forsøge at anmelde alle de typer af Cola vi kan komme i nærheden. Det være sig forskellige slags alt efter emballagetype, nationalitet e.t.c. For os er helhedsoplevelsen også vigtig, hvorfor vi vil "Rate" dem ud fra vores egen hjemmelavede skala.

Alle udsagn og vurderinger af Coca-Colas produkter, er de to bloggeres subjektive mening. Vi håber at alle jer læsere, vil være lidt med på "legen" og deltage med jeres kommentarer.

Velkommen til vores blog

Mvh The Barrel & The Straw

mandag den 19. november 2012

USA plastflaske 20oz (591ml)

View from the Manhatten Skyline.

Fra colaens hjemland er det lykkedes os at fremskaffe vores første eksemplar til test i Danmark. Flasken er købt i en Convenience Store på Manhatten (New York) af en af vores udsendte medarbejdere, fra England, hvis kollega har været en tur oversøsk.

Vi har her fat i en "ikke-metrisk" udgave af det der svarer til en dansk 1/2 liters plastflaske. De gamle engelske kolonier er dog ikke gået over til metersystemet, hvorfor indholdet er de lidt skæve 591ml. Hvad billedet ikke viser så tydeligt er at emballagen er meget buttet, hvilket gør den handy for folk med fede fingre - the very american style, skulle man mene.
Flasken er en "beskyt-isbjørnenes-hjem-edition", hvilket jo er et tegn på at man måske har fået øjnene op for problemet omkring den globale opvarmning. Coca-cola koncernen er så tilsyneladende gået foran her, for at kunne beskytte amerikanernes livsstil, der jo som bekendt indebærer afbrænding af store mængder fossile brændstoffer.





Selvom vi har i mente at der er tale om en plastflaske, bliver vi dog utroligt skuffede over det meget korte "fizz" flasken giver ved åbning. Første smagsindtryk er generelt lidt skuffende. Smagen er meget blød, med en klar bismag af fructose. Som åbnings-Fizzet indekerer, er smagen også lidt flad.
Måske passer denne lidt dvaske flade smag meget godt til de de dvaske hvidtbrøds-ædende amerikanske konsummenter .

 Vi er ikke overraskede over den lidt frugtagtige smag. Vi har netop gennem vores studier, erfaret at de store læskedrik-firmaer, der prøver at franchise deres produkter over hele verden, står med det samme problem alle vegne. Den oprindelige ekstrakt sendes fra centralt sted, mens netop sødemiddel og vand er meget lokalt betinget. Dette forklarer med tydelighed de forskellige smagsindtryk man får, alt efter hvilket land man er i. Man siger jo godt nok, at vand ingen smag har, men er det ikke alligevel sådan at der er forskel på vand ? Sukkeret er der til gengæld meget stor forskel på. I Danmark er der stor tradition for at bruge hvid raffineret sukker, produceret af roer fra den mørke muld. I andre lande bruges der f.eks sukkerrør eller lignende. Hvad angår mængden af brus, er det mærkeligt at man ikke her er bedre til at standardisere, eftersom der er tale om CO2 tilsat under et bestemt fastlagt tryk.

Rating 65 - gives for at der i denne halvliters flaske er mere end vanligt. More is better som man siger. Vi var særligt skuffede over den manglende brus, samt den flade smag. Ikke en værdig repræsentant for colaen, med tanke på at den er fremskaffet fra "hjemlandet"

The Barrel




Ingen kommentarer:

Send en kommentar