The Beginning

Vi sad to venner på trappen og nød en dåse cola hver. Da denne var tom og vi trængte til mere, åbnede vi en 2 liters flaske indkøbt i nærmeste supermarked. Skuffelsen var stor hos os begge, da denne, i forhold til en dåse, smagte både flad og var helt anderledes i smag og sødme.

Det var i dette øjeblik at vi blev mere opmærksomme på at kvaliteten på Coca-Cola var/er meget svingende. Det er stor forskel på smagen alt efter hvilken emballage eller hvilket land Coca-Colaen kommer fra.

I denne blog taler vi kun om Coca-Cola, alle andre mærker opfatter vi som surrogater, der intet har med "the real thing" at gøre. Når vi fremover nævner Cola er det underforstået Coca-Cola.

Vi vil forsøge at anmelde alle de typer af Cola vi kan komme i nærheden. Det være sig forskellige slags alt efter emballagetype, nationalitet e.t.c. For os er helhedsoplevelsen også vigtig, hvorfor vi vil "Rate" dem ud fra vores egen hjemmelavede skala.

Alle udsagn og vurderinger af Coca-Colas produkter, er de to bloggeres subjektive mening. Vi håber at alle jer læsere, vil være lidt med på "legen" og deltage med jeres kommentarer.

Velkommen til vores blog

Mvh The Barrel & The Straw

søndag den 19. februar 2012

Dansk plastflaske 150 cl

Dagen derpå - du kender det. Sent i seng - sent op og man er lidt groggy. Husets lager er tømt for Colaer og det eneste der er åbent, er den lokale kiosk, tankstation eller Seven-eleven. Behovet er stort, men man tænker ikke klart og forfalder til en flaske man i skyndingen kan få øje på - den store 150 cl "Granat". Denne bruges når en meget stor tørst skal dækkes eller andet ikke er forhåndenværende. Det er den mellem store familiepakke vi her har fat i eller flasken som bruges til "felttjeneste for enkeltmand", når de store slag skal slås foran computeren eller den lange rejse udi filmens verden, foran flimrekassen. Vi kender den alle og yderligere præsentation bør være unødvendig.
Den på billedet aktuelle flaske er indkøbt i det lokale supermarked og har ligget på køl længe nok, til at opnå en temperatur på godt 5 grader celsius. Ud af køleskabet kom den, og under åbningen observeres et mellemlangt "pffft" efterfulgt af et kort "psst" når åbningen fuldendes. Et glas står klart (200 ml glas størrelse) og det bemærkes at der et langt efterbrus i glasset når man er færdig med at hælde op. Farvemæssigt lever den fint op til redaktionens gældende kriterier. 
Tager man et kig på emballagen er der tale om en plastflaske, hvor man har forsøgt at bevare de svungne kurver, hvilket tilnærmelsesvist er lykkedes. Problemet med plast er at det i den tykkelse ikke er så formstabilt, hvilket gør at producenten formentlig er gået lidt på kompromis med designet. Et andet problem med plast i denne størrelse er at de ikke er så gode til at holde på brusen, hvorfor en halvtfyldt flaske hurtigt bliver flad.
Hvis vi vender tilbage til det væsentlige, nemlig smagen, vil man umiddelbart synes at produktet lever op til standard. Man vil dog ved en blindtest med en tysk grænsehandels-dåse, tydeligt bemærke at der er stor forskel i sødme og karakter i bouqueten. Produktet er brugbart men lander alligevel et stykke nede på ranglisten p.g.a. manglende holdbarhed, sødme og karakter. Til gengæld vil de nostalgiske glæde sig over, at den minder en smule over den legendariske 1 liters glasflaske med metalskruelåg som udgik for over 20 år siden.

Rating 85 point - gives for et nogenlunde tilfredstillende product

The Barrel

1 kommentar:

  1. Så sandt så sandt. Undertegnede var selv tilstede under testen og må undres over at vi bruger så meget af denne variant som dog faktisk er så ringe. Og jeg bed også mærke i slangudtrykket 'granat' - jeg vil tro vi på næste redaktions møde må drøfte oprettelsen af en underside med slag udtryk til glæde for vores læsere.

    Dog må jeg lige kommentere på den serverede temperatur er jeg uenig i. 5'c er lige i underkanten efter min smag men dette må diskuteres en anden gang.

    The Straw

    SvarSlet