The Beginning

Vi sad to venner på trappen og nød en dåse cola hver. Da denne var tom og vi trængte til mere, åbnede vi en 2 liters flaske indkøbt i nærmeste supermarked. Skuffelsen var stor hos os begge, da denne, i forhold til en dåse, smagte både flad og var helt anderledes i smag og sødme.

Det var i dette øjeblik at vi blev mere opmærksomme på at kvaliteten på Coca-Cola var/er meget svingende. Det er stor forskel på smagen alt efter hvilken emballage eller hvilket land Coca-Colaen kommer fra.

I denne blog taler vi kun om Coca-Cola, alle andre mærker opfatter vi som surrogater, der intet har med "the real thing" at gøre. Når vi fremover nævner Cola er det underforstået Coca-Cola.

Vi vil forsøge at anmelde alle de typer af Cola vi kan komme i nærheden. Det være sig forskellige slags alt efter emballagetype, nationalitet e.t.c. For os er helhedsoplevelsen også vigtig, hvorfor vi vil "Rate" dem ud fra vores egen hjemmelavede skala.

Alle udsagn og vurderinger af Coca-Colas produkter, er de to bloggeres subjektive mening. Vi håber at alle jer læsere, vil være lidt med på "legen" og deltage med jeres kommentarer.

Velkommen til vores blog

Mvh The Barrel & The Straw

lørdag den 25. februar 2012

Chokerende nyt

Efter megen forberedelse, anskaffelse af test objekter, indkaldelse af uvildigt dommerpanel og afkøling af den guddommelige drik er vi nu klar til aftenens store sammenlignings test. Vi har valgt at teste 2liters plast, 1,5liters plast, 50cl plast, 25cl glasflaske, 33 cl dansk dåse, 33cl tysk dåse samt en joker (harboe-føj) som forsøg på at fange smagspanelet i en fælde.Dommerpanelet bemærkede under opstillingen til testen forskellige egenskaber af de udvalgte emballager. Ved dekanteringen opførte de forskellige varianter sig vidt forskelligt. Dommerene noterede sig at 2l. flasken næsten ikke brusede ved ophældning i glasset hvorimod 0,5l og 1,5l havde et langt efterbrus og måtte genopfyldes flere gange for at nå den ønskede mængde i glasset. Dåser og glasflaske, der bør nydes af emballagen direkte, var generelt sværere at hælde op af.

Redaktionens smagspanel indfandt sig i test rummet til et dejligt syn af 7 glas til hver med dejlig cola. Altsammen nøje afmålt og vejet, samt dekanteret nøjagtigt samtidigt og serveret ved samme temperatur. Altså er der her i testen kun smagsoplevelsen til forskel modsat vores normale 'helhedsoplevelse' som jo danner den så velkendte rating. Brus og farve forskelle er ligeledes helt negligeret i denne test.

 
Colaerne var nummereret 1-7 og glassene bogstaveret A-G. Sammenhængen! - kun kendt af dommerpanelet.

På billederne ses smagspanelet (The Barrel and The Straw) i symbiotisk samtale om forskellene og nuancerne i smagsoplevelserne.

Jeg kan med glæde på hele redaktionens vegne fortælle vores læsere at Harboe (-pøj) colaen straks blev identificeret og taget til side således at den ikke forstyrrede smagstesten.  Endvidere kom panelet hurtigt til enighed om at særligt en af "de rigtige" colaer var væsentligt ringere end de øvrige.

De 6 rigtige colaer blev ranket på en smagshitliste fra 1-6 og vi offentliggører nu panelets smagshitliste med kommentarer.

Smagshitliste over "danske" colaer


6. plads - meget lidt overraskende blev det 2 liters flasken der tabte slaget. Tynd, ringe smag.

5. plads - her finder vi 1/2 liters flasken der ikke var decideret dårlig men ikke den store smagsoplevelse.

4. plads - hvem skulle tro det - 25cl glasflasken. Dommerpanelet observerede, at vi smagte på denne mange gange og den fik hård kritik hver gang. Ikke den gode smagsoplevelse vi havde forventet.

3. plads - ikke uventet finder vi den danske dåse her - solid fast smag.

2. plads - meget lig nummer 3 - den tyske dåse til grænsehandel.

1. plads - meget overraskende finder vi her 1.5 liters flasken der med god sødme vinder testen. Dommerpanelet noterede sig at vi under testen roste den mange gange under smagningen.

Konklusion

Vi kan hermed konkludere at 1.5 liters flasken vinder i den direkte smagstest blandt de andre. Vi vil dog endnu engang pointere at der er tale om en meget afgrænset del af det at drikke en cola som blev testet. Brus, holdbarhed og helhedoplevelse er her totalt negligeret.
Alligevel må vi dog komme til den opfattelse, at i visse sammenhænge er en 1.5 liters ganske brugbar, hvis denne drikkes inden for kort tid i foreksempel festligt lag, hvor mange vil have del i smagsoplevelsen på en gang.
Isoleret set mener vi, at den tyske dåse vinder testen i smagsoplevelsen, da denne er mest brugbar til enkeltmand - den har hele pakken - holdbarhed, smag og praktisk mængde.

The Straw & The Barrel
           

3 kommentarer:

  1. Dejligt med en test af en af vores nationaldrikke, men jeg synes dommerpanelet ser lidt tyndt ud, her tænkes ikke på dommernes figur, men det faktum at de kun var to. Der skal altid være mindst 3 dommere i et kvalifiseret panel, så jeg stiller gerne min veltrimmede krop til rådighed så vi næste gang får et dokumenterbart resultat.

    P.E.Dellen

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære P.E.Dellen

      Tak for de skarpe iagtagelser.
      Vi har overvejet det du nævner, men er kommet frem til at testen er korrekt udført. Når dette er sagt, er der naturligvis mulighed for at lave en test, baseret på en bred brugergruppe hvor vi så offentliggører resultatet her på siden. Hvis der er nok interesseret kunne vi invitere til "kongres", hvor et af emner kunne være at reteste blandt en større gruppe - vi er villige til at undersøge interessen for dette.
      Det kræver dog at vi får lidt feed-back fra lidt flere her på siden.

      Mvh

      The Barrel

      Slet
  2. Hør hør !

    Lad det hermed være en opfordring til alle læsere
    skriv til os svar på konkret spørgsmål - kunne du tænke dig at deltage i verdens første cocacola kongress. Om, med og til cola - til ære for cocacola, eneste formål at drikke cola, tale om cola og selvfølgelig med cola i hånd.

    Redaktionen kommer 2 mand.

    Tha straw

    SvarSlet