The Beginning

Vi sad to venner på trappen og nød en dåse cola hver. Da denne var tom og vi trængte til mere, åbnede vi en 2 liters flaske indkøbt i nærmeste supermarked. Skuffelsen var stor hos os begge, da denne, i forhold til en dåse, smagte både flad og var helt anderledes i smag og sødme.

Det var i dette øjeblik at vi blev mere opmærksomme på at kvaliteten på Coca-Cola var/er meget svingende. Det er stor forskel på smagen alt efter hvilken emballage eller hvilket land Coca-Colaen kommer fra.

I denne blog taler vi kun om Coca-Cola, alle andre mærker opfatter vi som surrogater, der intet har med "the real thing" at gøre. Når vi fremover nævner Cola er det underforstået Coca-Cola.

Vi vil forsøge at anmelde alle de typer af Cola vi kan komme i nærheden. Det være sig forskellige slags alt efter emballagetype, nationalitet e.t.c. For os er helhedsoplevelsen også vigtig, hvorfor vi vil "Rate" dem ud fra vores egen hjemmelavede skala.

Alle udsagn og vurderinger af Coca-Colas produkter, er de to bloggeres subjektive mening. Vi håber at alle jer læsere, vil være lidt med på "legen" og deltage med jeres kommentarer.

Velkommen til vores blog

Mvh The Barrel & The Straw

søndag den 19. februar 2012

Dansk plastflaske 200cl.

Efter øjenåbneren med 1,5 l flasken i morges var mine forventninger til 2l da ikke høje. Men jeg er skuffet alligevel. Pludselig slår det mig - hvad er det vi er blevet til ? Hvad er det for et niveau vi er sunket til ? Hvordan kan det være vi drikker masser af de her 2l ?? Fordi de er nemmere at bære hjem ? De er billigere end ... ? Hvad sker der lige med det hele, er vi ved at ende i kapitalismens lænker og mastodont supermarkeds kædernes fælder ? Mer' er bedre hvorfor købe 1 l når du kan få 2 ? skidt med smagen vi tynder bare lidt op... Herre gud ingen bemærker at farven er næsten gennemsigtig og smagen tyndet ud. COLAFANS i må stå sammen nu og sætte en stopper for denne udvikling ellers ender det med at vi slæber 25l fad ankre uden den mindste brus eller smag med hjem og syntes ih det var da dejlig cola..... Fornemmelsen er klart at tapperiet blot har hældt en 1,5 l cola i en 2l flaske og fyldt op med vand for resten. Hmm og var det sådan de lavede 1,5l af en 1l ???

Nåh en nøgtern og saglig vurdering skal jo med selv om denne flaske faktisk ikke fortjener det. Farven er mere gennemsigtig end de fleste andre. 'Fst' er der ikke meget af ved åbning, og ved dekanteringen op i glasset bruser den for hurtigt af. Smagen er flad og ringere end selv 1,5l. Og formen er snart blevet til den tykke dame.  Ikke noget der giver point. Faktisk bliver jeg nød til at reducere den til under den norske - selvom denne var brygget tyndt på fjellvann fik den optur pga den lækre flaske. Denne 2l variant bør fjernes fra handelen og kun ses på museeum. Desværre ser jeg jo tendensen i markedsudviklingen med større og mere er bedre. Jeg frygter for fremtiden. Undertegnede har købt sin sidste 2l. Basta.

Rating : 70 point - Kedelig flaske, kedelig smag. Øv. Under værdig standard.

The Straw

3 kommentarer:

  1. Drink an you will weep - dette bør være Coca-Colas motto for deres value-pack udgaver af den ellers herlige drik. Mht til den norske, ved vi jo at olien er tykkere end deres fjellvand på de kanter. Man havde håbet på at de måske ville bruge lidt af deres "tunge" vand, som var meget eftertragtet af tyskerne under verdenskrigen. Gad vide om Hitlers regime havde stjålet en hemmelig opskrift på Cola og ville give den lidt mere tyngde ??? Dette må stå i det uvisse.

    The Barrel

    SvarSlet
  2. Jeg synes ikke engang man kan bruge ordet værdig i denne sammenhæng,da en 2 liters cocacola aldrig vil kunne leve op til det jeg betragter som en rigtig cola.

    P.E.Dellen

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan kun være helt enig. Jeg er glad for at nogen "derude" deler den betragtning

      mvh

      The Barrel

      Slet